Metal Dedektör Derinlik Hakkında

muyazit

Mümin Bayazıt
Yönetici
blog_dedektor_derinlikleri.jpg
Metal Dedektör derinlikleri sorusunun cevabı karşımıza iki bölümle çıkıyor. İlk bölüm, dedektör devresi başlık tasarımı (bobin tasarımı) ve dizaynı ile ilgilidir. İkinci bölüm ise, çevresel faktörlerdir. Başlık ve devre dizaynı dedektörün olmazsa olmaz hedef bulma olasılıklarını belirler.

Birçok Dedektörün tasarım aşamasında üstünde gelişmeler yapılır ve mühendisler tarafından hangi özelliklerin ürüne eklenip eklenmeyeceği belirlenir. Genel anlamda tasarlanan dedektörler, değerli veya değersiz tüm metallerin tespitini yapar. İşte bahsedilen bu cihazlar kullanıcıya büyük bir kolaylık sağlar. Kullanıcı Dedektörünü nasıl ve ne şekilde kullanacağını kayıt altına alabilir. Yeni Dedektör modelleri eski Dedektör’lere göre ses ayrımı ve metal bulma görevini daha stabil sunar. Genelde hassaslık ayarı daha iyi ve kullanımı daha basittir. Dedektörlerin tasarımı ne kadar kullanışlı ve elverişli olursa, cihazın üzerinde bulunan özelliklerde o kadar basit ve pratik olur.

Derinlik Hakkında​

  • Derinlik için tasarlanmış bazı dedektörler, arazi şartları zor, mineralli ve değersiz metallerin yoğun olduğu bölgelerde amatör kullanıcıları fazlasıyla zorlar. Dedektörlerin başlık büyüklüğü, derinliği ve kullanışı etkiler. Bilinen üzere büyük başlıklar daha derini görebilir fakat daha yüzeyde tespit edilen hedeflerde cihazlar kullanma potansiyelini düşürebilir. Küçük hedef tespiti yapılan yerlerde bu başlıkların duyarlılıkları azalır. Küçük başlıklar ise tam aksine, yüzeyde arama ve hedef tespiti yapmakla yükümlüdür. Bu başlıklar derin hedef tespitinde zorlanır. Ancak küçük hedefleri algılaması ve hassasiyeti büyük başlıklardan daha başarılıdır.

Önemli Faktörler​

  • Arazi yapısındaki faktörler her şeyi etkileyebilir. Dikkate alınması gereken konulardan bazıları şunlardır: hedefin şekli ve boyutu, toprak şartları, hedefin toprak altındaki yönü, elektrik telleri, baz istasyonları ve cep telefonu frekansları. Yağmurlu havalarda ve gök gürültüsüyle gelen bir fırtınalı havada cihaz olumsuz etkilenebilir ve bu da Dedektörün hassasiyeti, hedef tespiti ve derinliğinde büyük olumsuz şartları beraberinde getirebilir. Bu detaylar anlatılırken, dedektörler normal şartlarda orta başlık ile belirlenen küçük bir metali 20-30 cm aralığında algılar. Hedefin çapı büyükse, 70-130 cm aralığında bu başlıklar hedef tespiti yapar.

Büyük başlıklı profesyonel Dedektör modelleri ise; maksimum 2 metre derinlikten metal tespiti yapabilir. Fakat daha derin ve boşluk (odalar) içinde metal tespiti yapılmak istenirse, üç boyutlu yer altı görüntüleme sistemleri ve alan tarama cihazları tercih edilebilir. Bu cihazların genelinde metal ayrım özelliği bulunmamaktadır. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte bu özellikler artık mümkün. Sayfamızda bu teknoloji ile donatılmış cihazları keşfedebilirsiniz. Genel bakacak olursak, bütün cihazların kullanım alanları farklıdır.

En derin çeken hangi dedektör diye soracak olursanız, sizler için test ettiğimiz tüm cihazların sonucunu En iyi Metal Dedektör Modelleri sayfamızda paylaştık. Okumanızı tavsiye ederiz.
 
Geri
Üst